Veelgestelde vragen

Donaties

Ik wil wel doneren, wat moet ik doen?
– Ga naar de pagina met de ondernemersprofielen.
– Bekijk de profielen en kies een ondernemer die je wilt sponsoren.
– Je kunt ook een bedrag doneren zonder een ondernemer te kiezen.
– Ga dan via het menu gelijk naar de pagina Doneer nu.

Wat gebeurt er met mijn donatie?
Het bedrag wordt gebruikt voor de aankoop van een Bullfrox. Wanneer het aankoopbedrag  is gedoneerd, zorgt Stichting Carry On dat de door jou gekozen ondernemer over een Bullfrox kan beschikken.

Krijgt de ondernemer de Bullfrox zonder tegenprestatie?
Nee, de ondernemer krijgt de Bullfrox en lost deze vervolgens af door middel van een microkrediet. Met het geld dat daardoor ter beschikking komt, wordt weer een andere ondernemende persoon op weg geholpen met een Bullfrox. Jouw donatie breidt zich zo uit en verandert levens van meerdere mensen.

Hoeveel van mijn donatie wordt daadwerkelijk aan de aanschaf van de Bullfrox besteed?
Stichting Carry On besteedt minimaal 90% van de donaties aan de doelstelling van de Stichting.

Is mijn gift aftrekbaar van de belasting?
Stichting Carry On heeft een ANBI-status. Dit betekent dat giften aftrekbaar zijn van de belasting.

Hoe word ik geïnformeerd over de voortgang?
Na jouw donatie krijg je per email een bevestiging dat de donatie is binnengekomen. Je kunt op de hoogte blijven van de ontwikkelingen door ons blog op de website of via de Facebook pagina van Bullfrox. Als je een nieuwsbrief wilt ontvangen kun jij je aanmelden via de contactpagina.

Bullfrox

Wat is een Bullfrox?
Een Bullfrox maakt een motorfiets tot een tricycle. Nadat het voorwiel en de voorvork van de motor zijn verwijderd, kan de bak worden bevestigd, waardoor er een driewielig voertuig met laadvermogen ontstaat. De Bullfrox is speciaal ontwikkeld voor landen, zoals Oeganda, waar veel goederen worden vervoerd per motorfiets. Een Bullfrox maakt het vervoer veiliger. Bovendien kan een Bullfrox rijder meer vracht vervoeren, waardoor inkomens stijgen en de welvaart toeneemt.

Wie komen in aanmerking voor een Bullfrox?
Stichting Carry On richt zicht op de kleine zelfstandigen. We geloven dat armoede het beste te bestrijden is door het ondernemerschap lokaal te stimuleren.

Ondernemerschap levert banen op en betere levensomstandigheden. Achter elke gedoneerde Bullfrox staat een ondernemer (met familie), die een volgende stap kan maken. We willen daarmee een positieve bijdrage leveren aan het bestrijden van armoede.

Hoe komt de Bullfrox bij de kleine zelfstandige terecht?
Stichting Carry On werkt samen met lokale partners in Oeganda. Zij dragen kandidaten aan die in aanmerking komen voor een Bullfrox en zorgen ervoor dat de Bullfrox bij de juiste persoon terecht komt.

Stichting Carry On

Wat is de doelstelling van Stichting Carry On?
Kleine zelfstandigen (o.a. local farmers) in zich ontwikkelende landen kampen vaak met transportproblemen, waardoor de economische ontwikkeling stagneert en armoede blijft bestaan. De stichting Carry On draagt bij aan de oplossing van deze problemen door eenvoudige maar doeltreffende transportmogelijkheden binnen het bereik van ondernemende mensen te brengen.

Waarom richt Stichting Carry On zich met de Bullfrox op de ondernemer?
We geloven dat armoede het beste te bestrijden is door het ondernemerschap lokaal te stimuleren.

Ondernemerschap levert banen op en betere levensomstandigheden. Achter elke gedoneerde Bullfrox staat een ondernemer (met familie), die een volgende stap kan maken. We willen daarmee een relevante en positieve bijdrage leveren aan zelfredzaamheid van de betrokkenen. De Bullfrox wordt geproduceerd door lokale partners in Oeganda. Dit levert ook extra werkgelegenheid op.

Hoe selecteert Stichting Carry On ondernemers die een Bullfrox nodig hebben?
Stichting Carry On werkt samen met lokale partners in Oeganda. Zij dragen kandidaten aan die in aanmerking komen voor een Bullfrox en zorgen ervoor dat de Bullfrox bij de juiste persoon terecht komt.

In welke landen is Stichting Carry On actief met het steunen van ondernemers?
In eerste instantie is voor Oeganda gekozen, maar dit zal spoedig worden uitgebreid naar andere landen.

Hoe weet ik of de Stichting Carry On haar gelden goed besteedt?
Alle bestedingen, binnengekomen gelden en uitgaven worden opgenomen in de jaarcijfers.

Iedereen die geïnteresseerd is in onze financiële verantwoording kan ons jaarverslag gratis  downloaden vanaf deze website na afloop van dit kalenderjaar.

Wil jij nog meer goed-nieuws-verhalen lezen?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse online nieuwsbrief en ontvang de mooiste verhalen over de ontwikkeling van onze fabriek in Oeganda, de Oegandese ondernemers en hun gezinsleven en de ontwikkelingen van onze stichting hier in Nederland.

Help ook mee!

Stichting Carry On investeert in mensen. Jouw betrokkenheid maakt het verschil tussen stilstand of vooruitgang. Kom daarom in beweging en help vandaag nog een ondernemer in Oeganda op weg.

Doneer direct