Over Bullfrox

Zonder transport staat alles stil. Dat is de realiteit in Afrika. Maar veel ondernemers in bijvoorbeeld een land als Oeganda hebben geen goede transportmogelijkheden. Voor een gemiddelde Afrikaanse ondernemer is het bezitten van een auto, laat staan een transportbus, geen mogelijkheid. Allerlei vrachten worden daarom vervoerd met lichte motorfietsen. Niet ideaal en zeer gevaarlijk!

‘Dat kan beter’, bedachten wij, Simon Kooistra, Andries Blaak en Ben Jansen. De situatie in deze ontwikkelingslanden is vergelijkbaar met de situatie in Nederland na WO II. Alles moest weer worden opgebouwd en auto’s waren schaars. In die jaren deed de bakmotor zijn intrede in Nederland. Hiermee werden de transportmogelijkheden voor ondernemers vergroot. Dat is wat wij ook in Oeganda en andere ontwikkelingslanden willen bereiken. En zo bliezen wij het stof van een concept dat in Nederland zijn waarde heeft bewezen: de bakmotor!

De Bullfrox

Een Bullfrox maakt een motorfiets tot een tricycle. Nadat het voorwiel en de voorvork van de motor zijn verwijderd, kan de bak worden bevestigd, waardoor er een driewielig voertuig met laadvermogen ontstaat. De Bullfrox is speciaal ontwikkeld voor landen, zoals Oeganda, waar veel goederen worden vervoerd per motorfiets. Een Bullfrox maakt het vervoer veiliger. Bovendien kan een Bullfrox rijder meer vracht vervoeren, waardoor inkomens stijgen en de welvaart toeneemt. Ook creëren we werkgelegenheid, want de productie van de Bullfrox, vindt in Oeganda plaats.

Oeganda is het vertrekpunt voor de uitrol van de Bullfrox. Dat is waar ons verhaal en het verhaal van de Bullfrox is begonnen. Ook elke Bullfrox heeft zijn eigen verhaal. Want achter elke Oegandese ondernemer met een Bullfrox staat een familie. Een gezin met vrouw en kinderen waarin zij, net zoals in Nederland, hopen dat papa weer veillig thuis komt. En een veilige motor, is veilig thuiskomen!

Met de Bullfrox heeft het gezin kans op gezonde leefomstandigheden, zonder armoede en in welvaart. Zo leveren wij met de Bullfrox een relevante en positieve bijdrage aan zelfredzaamheid van de ondernemer.

Onze droom is dat de Bullfrox straks voor ondernemers in ontwikkelingslanden overal ter wereld een mogelijkheid is. Zo helpen we ondernemers met de volgende stap.

Lees hier meer over het verhaal achter de Bullfrox!

Stichting Carry On

Achter de Bullfrox staat Stichting Carry On. Met deze stichting investeren we in mensen. We verhelpen het transportprobleem en brengen eenvoudige, maar doeltreffende transportmogelijkheden binnen het bereik van ondernemers in ontwikkelingslanden.

Hoe werkt Stichting Carry On?

Via Stichting Carry On kan jij bijdragen aan de aanschaf van een Bullfrox. Ieder bedrag is welkom! De Oegandese ondernemer ontvangt een Bullfrox en lost deze af middels een microkrediet. Met het geld dat daardoor weer ter beschikking komt, helpen we een nieuwe ondernemer op weg. Zo breidt jouw investering zich uit en help jij meerdere gezinnen uit armoede.

Stichting Carry On is door de overheid erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat betekent dat bedrijven en particulieren belastingvrij kunnen schenken. Hier vind je onze ANBI-gegevens.

Wil jij nog meer goed-nieuws-verhalen lezen?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse online nieuwsbrief en ontvang de mooiste verhalen over de ontwikkeling van onze fabriek in Oeganda, de Oegandese ondernemers en hun gezinsleven en de ontwikkelingen van onze stichting hier in Nederland.

Help ook mee!

Stichting Carry On investeert in mensen. Jouw betrokkenheid maakt het verschil tussen stilstand of vooruitgang. Kom daarom in beweging en help vandaag nog een ondernemer in Oeganda op weg.

Doneer direct